12 ноября 2017 / Ампфинг

GLUTEN FREE PUMPKIN PIE | КЛАСИЧНИЙ ГАРБУЗОВИЙ ПИРІГ

Якщо осінь, то у всьому: на вулиці, в одязі, в квартирі і на кухні. І якщо гарбузова лихоманка нікого не відпустила після нещодавнього Хелловіну, то прошу читайте далі. Сьогодні у нас буде дуже смачний і не менш корисний рецепт гарбузового пирога, який діставсь мені зовсім випадково від хорошої людини. Женю, якщо ти читаєш цей допис, величезне дякую! 😘





Нещодавно я зачепила дуже цікаву на сьогодні тему - безглютенове харчування. Існує ще дуже багато аспектів в даній темі, з якими потрібно детально розібратись. Але сьогодні пропоную спробувати разом приготувати безглютеновий пиріг.

Для приготування нам знадобиться: 

400 гр. кокосового борошна (можна взяти кукурудзяне);
250 гр. вершкового масла;
3 яйця;
900 гр. гарбуза;
200 гр. цукру;
200 мл. жирних вершків;
дрібка солі;
кориця та ваніль - за смаком

Послідовність приготування:

1. У велику тарілку просійте борошно та сіль. Сюди ж додайте "м'яке" масло та перетріть рівномірно з борошном. Після додайте легко збите яйце та замісіть тісто.

2. Сформуйте з отриманого тіста шар. Загорніть його в харчову плівку та відправте на півгодини в холодильник. А тим часом почистіть гарбуза та видаліть зернята. М'якоть наріжте невеликими кубиками.

3. Нарізаного гарбуза потрібно протушити до готовності, заливши його водою. Не перестарайтесь з кількістю води, аби опісля гарбузове пюре було не занадто рідким. Готовий гарбуз перетворіть на пюре за допомогою блендера. Страрайтесь досягти однорідної маси без грудочок.

4. Дістаньте тісто з холодильника та розкачайте його. Акуратно викладіть його на низьку круглу форму. Зробіть за допомогою виделки проколи. Далі випікайте в духовці при температурі 190 градусів С протягом 12-15 хвилин.

5. Поки тісто випікається готуємо начинку для пирога. Збиваємо гарбузове пюре з двома яйцями, цукром, вершками, ваніллю, корицею та дрібкою солі. Коли тісто готове, виливаємо в нього отриману гарбузову масу та продовжуємо випікати протягом ще 45 хвилин при 180 градусах С. 

6. Готовому пирогу потрібно дати охолонути. Потім можна прикрасити горішками чи цукровою пудрою, або ж просто залишити, як є. Що власне я і зробила.

Не зважаючи, що цього пирога потрібно випікати близько години, готується він як на одному диханні. При чому, ви отримуєте корисний десерт до чаю.

P.S. Тут можна також знайти минулорічний рецепт pumpkin latte. Насолоджуйтесь!



Share:

Комментариев нет

Отправить комментарий

© Prefer By Tatka | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig