05 мая 2018 / Амстердам

AMSTERDAM TRAVEL GUIDE | НА РІК В МИНУЛЕ: В АМСТЕРДАМ

Дозвольте мені сьогодні бути дещо чаклункою та перенести всіх у часі... Але на не дуже великий проміжок, всього на рік в минуле... Хм.. Всього рік, а вже звучить як "минуле"...
То ж, якщо ви любите подорожувати та ще й у часі, тоді ласкаво прошу у сьогоднішню статтю...
PreferByTatka.com



PreferByTatka.com

Насправді, таким чином я спробую приховати свою недосконалу пунктуальність. Зізнаюсь, вчасно виконана робота - це не моя історія. Проте у мене є невеличке виправдання, адже коли ти береш на себе занадто багато, в певний момент ти просто зрозумієш, що в тебе елементарно не вистачає на все фізично часу... Але сьогодні не про це зовсім. Сьогодні ми повернемось у нашу минулорічну подорож в столицю "країни тюльпанів", а саме - в Амстердам. То ж, поїхали...

PreferByTatka.com

PreferByTatka.com

Як зараз, пам'ятаю нашу підготовку до цієї подорожі. Вірніше, майже повну відсутність тієї підготовки. Ми забронювали будинок в невеличкому містечку поблизу Північного моря і тримали в голові плани відвідати декілька must visit точок поблизу Амстердаму. Власне, сам Амстердам і став найголовнішою точкою з усіх.

То ж, Амстердам - місто-свято з величезною кількістю велосипедів, місто, що лежить нижче рівня моря, місто-відпочинок, місто вільних людей. Цей список можна продовжувати до безкінечності та суть ніяк не зміниться від того. Амстердам - особливий по-своєму! І якщо ти дійсно любиш подорожувати, ти повинен мати у своєму "тревел"-списку це місто з позначкою "мушу бачити!"

PreferByTatka.com

PreferByTatka.com

PreferByTatka.com

PreferByTatka.com

Столиця Нідерландів - це чи не найкращий варіант для проведення звичайного вікенду в будь-яку пору року. Якщо запитаєте чому - є декілька доказів: по-перше, це місто знаходиться не надто далеко від центру Європи (я пишу чисто з власних поглядів, пам'ятайте про це протягом всієї статті), то ж дістатись до нього можна досить швидко; по-друге, це може звучати банально, та це місто просте для походів вузенькими вуличками і достатньо невелике аби побачити дуже багато в порівняно короткий час. Саме в Амстердамі ми провели всього один день, та, не дивлячись на це, ми відкрили для себе багато чого нового.

І от, ми - в Амстердамі. Ми прибули на власному авто, то ж першим питанням було "де припаркуватись?" Перша парковка, що потрапила нам нашвидку під руку, була "Q-Park Europarking", де за день стоянки ми заплатили в результаті 24Є (з досвіду скажу, це досить дорого).

PreferByTatka.com

PreferByTatka.com

PreferByTatka.com

PreferByTatka.com

PreferByTatka.com


Залишивши авто, ми попрямували просто блукати по Амстердамі, час від часу зупиняючись аби зробити фото. Дещо хаотичним способом вибирали вулиці і в результаті ми дістались до 
Королівського палацу (Koninklijk Paleis). І вже від площі Дам (Dam) так само хаотично продовжили своє дослідження міста.

Знаєте, що найбільше мене здивувало в цьому місті? Не повірите, але це метро, про існування якого саме в Амстердамі я навіть не подумала б. Чому? - можете спитати ви. Бо більша частина всіх Нідерландів, і Амстердам не виняток, лежить нижче рівня моря. І вся столиця пронизана каналами, яких, здається, є більше, ніж звичайних доріг. З цього і виникає питання: як там умудрились побудувати "підземку" (тут, мабуть, краще сказати "підводку"😁)

PreferByTatka.com

PreferByTatka.com

PreferByTatka.com

PreferByTatka.com

PreferByTatka.com


Непростим завданням виявилось для мене фотографувати це місто. Хотілось максимально передати фотографіями всю незвичайність архітектури, унікальність тих вуличок, оригінальність перехожих... Але як рівняти горизонт і "не завалювати" будинки? Як рівняти сам будинок і не скривлювати вікна чи двері? Це й досі не зрозуміло... То ж вийшло те, що вийшло, і не судіть строго. Вдайте, ніби це моя оригінальність у фото 😊

PreferByTatka.com

PreferByTatka.com

PreferByTatka.com

PreferByTatka.com

PreferByTatka.com

PreferByTatka.com


Що варто обов'язково побачити в Амстері?


Хто за чим їде в Амстердам? За оригінальним сиром, неймовірними тюльпанами та дерев'яними черевиками - одним із символів цього міста. Однак ні для кого не секрет, що безліч гостей нідерландської столиці приїжджають сюди для того, щоб покурити легальної трави і поїсти грибів - а то і розжитися чимось більш екзотичним. Тому, якщо ви полюєте за чимось з цієї опери, то вам саме в Амстердам.

Вулиця "Червоних ліхтарів" - це також одна із візиток цього міста. То ж для "розширення кругозору" про країну загалом - варто побачити.

PreferByTatka.com

PreferByTatka.com

PreferByTatka.com

PreferByTatka.com


Сім мостів вночі. Всі канали та мости разом дійсно роблять Амстердам особливим і чарівним. Це так приємно просто ходити та милуватись архітектурою, що не схожа ні на які інші... Та ще краще спостерігати за цією красою вночі, коли тільки сонце заходить і все починає підсвічуватись, весь цей архітектурний "ансамбль" виглядає, як справді щось магічне.

Протягом всієї прогулянки загляньте в будь-яку булочну. Одна із таких Corner Bakery - ще одне місце, яке варто побачити в Нідерландах, якщо це навіть просто булочна. Це, мабуть, одна з найкращих і найприємніших місцин у місті. Смачні круасани і неймовірні "інстаграмні" фото гарантовано! 

PreferByTatka.com

PreferByTatka.com

PreferByTatka.com

PreferByTatka.com

PreferByTatka.com



Все, що я можу сказати про Амстердам, підсумовуючи написане вище, це те, що тут не так як у всіх, оригінально і по-своєму! І все ж мої слова мало що можуть значити для пересічного читаючого тут. То ж, я залишу вас на одинці з моїми амстердамськими нотатками у вигляді фото і дам можливість глянути хоч трошки на це оригінальне місто моїми очима через об'єктив старої камери...

Щиро ваша,
Татка


Share:

Комментариев нет

Отправить комментарий

© Prefer By Tatka | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig