08 августа 2017 / Ампфинг, Германия

BOOKS FOR MY SUMMER 2017 | КНИГИ МОГО ЛІТА

Літечко майже пройшло, але я все одно спішу опублікувати цей допис аби поділитись своїми книжними захопленнями цього сезону.

Більшість із вас, мабуть, знає, що придбати книгу на українській мові в Німеччині виявляється не так просто. Більше того, навіть якщо ви і знайдете книжковий онлайн-магазин, це не означає, що там будуть бажані екземпляри книг. Ба більше, всі наявні там книги будуть коштувати в декілька разів дорожче, ніж ти готовий за їх заплатити. Скажу по секрету, що інколи краще приїхати в Україну і закупитись річною кількістю книг наперед. Що, власне, я і зробила останній раз, коли була вдома.😀

Тож, не буду тягнути і скоріше розповім про мої книжкові надбання цього літа.


~ * Викинь мотлох із життя! *~

Марі Кондо


Знаєте, а автора цієї книги названо однією з найвпливовіших людей світу. Це за версією The Times. І вже цей факт інтригує та викликає неймовірну цікавість до книги, яка на перший погляд видається зовсім простою.
"Цінувати потрібно не спогади, а ту особистість, якою ми стали в результаті минулого досвіду. Це урок, який викладають нам пам'ятні речі, коли ми їх сортуємо. Простір, в якому ми живемо, має бути призначений для особистості, якою ми стаємо зараз, а не для тієї людини, якою ми були в минулому. "
Ще у передмові до цієї книги авторка переконує, що може навчити читача змінити своє життя за допомогою звичайного прибирання. І я, як кожен пересічний читач, звісно, що мало вірю в дану теорію, але хто зна. Можливо, це й дійсно так. Тому, на даний момент ця книга для мене перша в списку для прочитання.



~ * Львів. Кава. Любов *~


Говорять, що є різні книги. Одні притягують до себе магнітом, інші - навпаки, чомусь занадто тяжкі для сприйняття. А є книги  - для відпочинку, для душі і для себе! І це саме про "Львів.Кава.Любов".

Тут зібрано твори багатьох українських авторів. Тут і "солодкі історії, як збиті з ваніллю вершки", і "гіркі історії, як свіжозмелена кава". Тут кожен знайде щось своє.

"Шанс, як щастя, має властивість не засиджуватися довго на одному місці, а в якийсь момент втратити терпіння і випурхнути в руки іншому. "
 Як на мене, це чудовий варіант книги, аби відволіктись від сучасного стрімкого на події та інколи навіть стресового життя. Саме така книга здатна принести в наше життя більше добра, романтики, краси та любові.


~ * Серія "Теплі історії" *~

Ціла серія книг "для душі". Тут і "Теплі історії до кави", і "Теплі історії до шоколаду", і "Він і вона", і "Теплі історії про дива, коханих і рідних". Я вважаю, це найкращий варіант, аби легко і без нав*язливості розпочати знайомство з сучасною українською літературою.

"...світ завжди відкритий для нас. І навіть якщо у мене не буде моря й високих гір, то будуть озера та пагорби. "
Що можна сказати про "Теплі історії" - це легкі книжки до ситуацій, коли рано вранці ти насолоджуєшся горнятком кави, коли дощ дріботить за вікном і сумно на душі, чи коли хочеться зігріти свою душу легкими і теплими оповіданнями про простих людей. 


~ * Крадійка книжок *~

Маркус Зузак

Сучасні люди досить часто скаржаться на життя, на те, що в когось більше можливостей і краще складається доля. І більшість з таких людей навіть не розуміє, що нині насправді це аж ніяк не проблема і не може нею бути. І книга "Крадійка книжок" ще раз доводить даний факт.
"На мою думку, людям подобається трохи помилуватися руйнуванням. Пісочні замки, карткові будиночки - з цього і починають. Велике вміння людини - його здатність до зростання."
Як читається ця книга поки сказати не можу. Але я впевнена, що при будь-яких обставинах вона зможе мене змотивувати. Тому і рекомендую цю книгу кожному для прочитання.


~ * Мне тебя обещали *~

Эльчин Сафарли

Кому любовного роману? Хто спеціалізується на прочитанні сльозливих книжок? Особисто я не дуже люблю такий жанр, але все таки виріщила спробувати, що воно таке на "смак".
"«Твои» люди остаются с тобой, как бы ты ни ныл, каким бы ором ни орал, как бы ни пропадал. Они просто есть, они рады тебе открыть дверь, протянуть руки, разделить бутерброд."

 Ельчин Сафарлі - це новий для мене автор, якого дуже хвалять сучасні критики. Тому сподіваюсь, що саме ця книга не змусить мене остаточно розчаруватися в моєму настрої.


~ * Людина розумна *~

Ювал Ной Харарі

Остання на сьогодні книга, але не по значенню, це так звана історія людства від минулого до майбутнього. 
Я ніколи не була сильною в історії, особливо ще й в історії людства. Але ця книга обіцяє відкрити для мене багато цікавого, починаючи від того, чому ж саме Людина Розумна отримала шанс на майбутнє та що саме винищило її найближчих древніх предків. Тому до завершення цього літа планую разом з автором цього бестселлеру розмірковувати про численні "чому?" . 

"Людство - НЕ зграя вовків, що заволоділа раптом танками і атомними бомбами, скоріше ми - стадо овець, яке в силу незрозумілої примхи еволюції навчилося робити і пускати в хід танки і ракети. А озброєні вівці набагато небезпечніше збройних вовків."
Цікаво? Тоді хто зі мною?! А, можливо, вже хтось прочитав якісь із цих книг, тоді я буду рада прочитати про ваші враження в коментарях нижче.


Ось такий вийшов список "літніх" книжок для мене. Я дуже надіюсь, що цей допис став також корисним для когось із вас. Тож, вдалих подорожей книжковими історіями. Читаймо! Адже ми - це книги, які ми читаємо!

Щиро Ваша

Татка.
Share:

Комментариев нет

Отправить комментарий

© Prefer By Tatka | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig