07 августа 2017 / Львов, Львовская область, Украина

TRAVEL NOTES | ЯК ЗАКОХАТИСЬ У ЛЬВІВ ВДРУГЕ?

Ох, нарешті я пишу тут, у своєму блозі. Я зручно вмостилась на м'якому дивані, збоку холоне свіжозварена кава, легенько потріскує свічка на столі, а на колінах тихенько шелестить куллером мій ноутбук. Чим тобі не ідельний вечір?! 

Про що ж почати писати, коли в архівах лежать гігабайти відзнятих подорожей, а в голові вирує нескінченна кількість свіжих думок... І, напевно, сьогодні я значно відхилюсь від дат і напишу про найсвіжіше, що на даний момент є у мене, про Львів.



З Містом Лева я познайомилась ще в далекому одинадцятому класі. В нас була шкільна одноденна екскурсія, в ході якої ми оббігали весь "старий" Львів вздовж і впоперек. Звісно, що з нами тоді був екскурсовод, наші вчителі і, здається, що ми всі більше втомились від намотування павутини по вулицях, ніж зрозуміли саме місто.

Цього ж разу зустріч з Львовом виникла чи не спонтанно. Проте вона була дійсно бажаною. І нехай ми побули там зовсім трошки, я подивилась на Львів зовсім іншими очима, ніж до цього.

Тоді була приємна сонячна погода.  І, коли наша невеличка компанія спробувала втиснутись у вир щоденного львівсього життя, перше, з чим ми стикнулись, це таксі "uber". Без зайвих коментарів можу з впевненістю сказати, що це дійсно зручна штука: час очікування авто - мінімальний, саме авто - в міру комфортне, водій - неочікувано приємний. 😄 Від ЖД вокзала до Хорватської вулиці ми дістались менше ніж за 10 хвилин. Більше того, у водія не виникло ніяких претензій щодо наших величезних валіз (ми ж, як завжди, подорозі і на валізах).

До речі, кому цікаво, з Новограда-Волинського до Львова ми діставались за допомогою автобуса компанії BUSFOR - зручно, комфортно, не гаряче по цінах.

Квартиру ми знімали недалеко від центру. І, не зважаючи на насичений вир життя у Львові, нам випав доволі затишний і приємний район, з якого було легко прогулятись по вузеньких вуличках аж до Львівського оперного театру. А там далі -  вже, як душа побажає.

В наших планах було чи не першим пунктом відвідати всім відому "Реберню під Арсеналом" . Ми навіть дійшли до потрібного місця, але сталось не так як гадалось. Стояти сотим відвідувачем в черзі, щоб повечеряти, не дуже тішить душу. Якщо вірити статистиці Google, то в "Реберню" потрібно приходити саме снідати - це на замітку тим, хто планує візит до цього закладу.

Поспостерігавши з декілька хвилин за чергою до "Реберні", ми вирішили все-таки обрати інший заклад на вечір. І того разу нас можна було знайти в "Королівській пивоварні" . Коротко про заклад: масштабно, роскішно (може навіть вичурно), весело, смачно та не дорого, якщо порівнювати з європейскими чи навіть житомирськими цінами. Як на мене, там було непогане біле нефільтроване (хоча я ще той гурман, це більше думка чоловіків нашої компанії😁). А ще варто згадати про чудове червоне вино домашнього виробництва - спробуйте, не пожалкуєте. Ну, і м'ясна таріль, куди ж без неї.

Щодо самого Львову - дуже туристичний, щоб залишитись назавжди, але настільки гарний, що готова повертатись сюди знову і знову. 

Львів - дуже фотогенічне місто. Кожен куточок, кожні двері, кожен провулок можна знімати як окрему історію. Як на мене, це рай для сучасних інстаблогерів та фотографів взагалі.

Особливо вдаватись в подробиці чи опис архітектури та всього міста взагалі не варто. Хотілося б просто від себе сказати, що не потрібно шукати "великої Європи", якщо центр її знаходиться навколо тебе вже зараз. І це дійсно повністю передає моє враження про Львів. 

Я дійсно закохана в це місто. І нехай хтось скаже, що це вже "ен-не" місто, до якого я маю почуття, у відповідь я можу сказати тільки одне: "Чим більше я люблю, тим ширше моє серце"💗😉

І на такій ноті, мабуть, варто поставити крапку в цій історії, аби не перенасити всіх моїм захопленням та не втратити власне натхнення для подальшої "писанини". То ж, я рада, що ви зі мною аж до завершення постів, дякую і зустрінемось вже зовсім скоро. Обіцяю.

Щиро ваша, 

Татка


























Share:

Комментариев нет

Отправить комментарий

© Prefer By Tatka | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig