14 сентября 2019 / Иннсбрук, Австрия

INNSBRUCK TRAVEL GUIDE | WEEKEND TOUR. PART ONE | ПУТІВНИК ПО ІНСБРУКУ. ТУР ВИХІДНОГО ДНЯ. ЧАСТИНА I

Якщо ви потрапили в австрійське місто Інсбрук і маєте на його дослідження всього годину-часу, тоді цей допис точно для вас.

PreferByTatka

Несподівана подорож


Літо 2019 виявилось занадто багатим на навчання і роботу. Не можу стверджувати, що це мені не подобалось, оскільки в цілях на довгий 2019 рік це було серед найважливіших пунктів. Були і більш приємні моменти, яким я була несказанно рада і дякую за це скоріше за все власному вмінню експериментувати і спонтанності.

PreferByTatka

Але щодо мандрівок до моря планів не було. До останнього моменту, коли я згадала про додатковий вихідний на своїй роботі. І тут понеслося. Це ж цілих три дні вихідних! Можна стільки всього встигнути! Тоді й прийшла в голову ідея "встигнути все за короткий проміжок часу".

Інсбрук - місто на годину?


Наш тур вихідного дня розпочався з Австрії. Якщо бути відвертими, то останнім часом всі дороги ведуть до найближчої сусідки Німеччини. Хоч за легендами німці й австрійці одне одного недолюблюють. Але на практиці не перевірено, тому стверджувати не можу😏

Назва "Інсбрук" найчастіше випливає, коли шукаєш місце для катань на лижах, але аж ніяк не для літнього відпочинку. А даремно, я вам скажу. Година, яку ми відвели для дослідження цього австрійського куточку, виявиться замалою, аби повністю насолодитись видами та визначними місцями.

PreferByTatka

Для початку, чи знали ви, що в Інсбруку двічі проводили зимові Олімпійські ігри ( в 1964 та 1976 роках)? Я відкрила для себе цей факт тільки в день, коли ми проїжджали мимо олімпійського трампліну "Бергізель", де власне зараз знаходиться оглядовий майданчик. Звідти можна роздивитись Інсбрук, як у себе на долоні. 

Інсбрук дійсно лежить серед Альп і це створює неймовірну атмосферу і без сумнівів найкращі види з будь-якої точки. Тут варто уявити інтонацію людини, яка по вуха закохана в гори.😊

Інсбрук - ніби гірська перлина, милує око туриста своєю аристократичною архітектурою минулих століть, яка, до слова, вдало поєднується з новітніми будівлями. Це завжди дивує мене у подібних містах.

PreferByTatka

Навіть літом є можливість полюбити "зимове" місто. Гуляючи вуличками Інсбруку можна заблукати у вузеньких проходах між старими будинками, від яких пахне вологістю і цвіллю. А потім, піднявши свій погляд вище, ти вже милуєшся прекрасними гірськими краєвидами і вдихаєш до скрипу чисте повітря з Альп. Тут ти оглядаєш старовинну архітектуру центру і плентаєшся центральною вулицею, як от - ти вже обираєш косметику Lush у надсучасно "упакованому" і розцяцькованому магазині (мій випадок😁). От, скажіть, я не полюбити це місто вже з першої хвилини?

Що обов'язково подивитись в Інсбруку?


Уявіть собі, ви припаркувались практично у центрі міста. Лишаєте авто, як це було у нашому випадку, і прямуєте до річки Ін, що протікає зовсім недалеко. Але, прошу вас, не опускайте очі, розглядайте кожну деталь і навіть людей. Інколи навіть знаки на дорогах мають велике значення.

Коли полюбувались річкою та її надшвидкою течією, пропоную пірнути в Старе Місто. Мені здається, що кожне австрійське (та й німецьке також) місто має свій Alt Stadt, проте вони завжди мають відмінності. Ось, наприклад, Інсбрук відрізняється вже тим, що Старе Місто має форму півкола і носить назву Грабен. Цікаво, чи не так?

PreferByTatka

Як тільки потрапляєте в Старе Місто Інсбруку рекомендую звернути увагу на:

  • Helblinghaus - будинок з неймовірним фасадом,
  • Goldener Adler - старовинний готель 16-го століття,
  • Stadtturm - 57-ми метрову сторожову вежу 14-го століття,
  • Ottoburg - житлова вежа 15-го століття,
  • Deutschordenshaus - будинок тевтонського ордену 1532 року,
  • Burgriesenhaus - історичний будинок кінця 15-го століття.

Візитною карткою Інсбруку гріх не вважати Goldenes Dachl (Золотий Дах) - неймовірний балкон, що ніби щойно зійшов з якогось мультику. Навіть на яву мало віриться у його справжність. Не посоромлюсь процитувати наукові джерела: 

"балкон в стилі пізньої готики, побудований на честь шлюбу Максиміліана I з Марією Сфорца в 1496 році. Нижня балюстрада складається із понад 2 000 позолочених мідних плиток і прикрашена гербами. Балкон також оздоблений гарними рельєфами."

От же ж колись будували!😊 Аж очам не віриться зараз.

Я перерахувала лише мізерну частину того, що може показати туристу це місто. Ми не встигли побачити все, проте нам вистачило і декількох хвилин, аби зараз впевнено заявляти: "Обов'язково повернемось! І, можливо, ще й цього року!"



Share:

Комментариев нет

Отправить комментарий

© Prefer By Tatka | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig