13 ноября 2019 / Германия

HOW TO STAY PRODUCTIVE & ORGANIZED | МАКСИМУМ ПРОДУКТИВНОСТІ ТА ОРГАНІЗОВАНОСТІ

Листопад тихенько пролистує свої дні, осінь змушує кутатись нас з кожною добою все більше і тим самим готує до зимового періоду. В таку сіру і мокру погоду більше хочеться втекти в сонячну і теплу країну хоч на декілька годин. Але що робити, коли такої можливості немає, а продуктивність кожного дня падає до мінімальної позначки? 

Сьогодні я з новим посібником для вас, і це одна з моїх улюблених тем! Організація та продуктивність! Вони йдуть рука об руку (на мою думку). Чим більше я організована, тим більш мотивована стаю… а це означає, що продуктивність зростає!!! Сподіваюсь, це допоможе вам налаштуватись похмурими днями листопада на найкращий лад і встигнути зробити всі заплановані справи до початку святкового часу в році.

ОРГАНІЗАЦІЯ РОБОЧОГО МІСЦЯ


Зовсім не важливо, в якій сфері чи області знань ви працюєте, аби бути більш продуктивним потрібно впевнитись у тому, що ваше робоче місце максимально організоване і прибране. І перший крок у даному випадку - позбавитись непотрібних речей на робочому столі.

Особисто я зазвичай чекаю останньої хвилини, аби зрозуміти, що та чи інша річ просто займає вільне місце і не приносить ніякої вигоди. Проте останнім часом я намагаюсь закривати очі на подібне і просто позбавляюсь непотрібних речей: старі непотрібні блокноти, білети чи чеки з магазину, газети чи несимпатичні журнали, пусті баночки...

PreferByTatka.com

ВИКОРИСТОВУЙ ОРГАНАЙЗЕР


Планування - задача №1 у будь-якій справі. І як би я не намагалась ігнорувати це і доводити, що все можна зробити і без вічного записування у блокнот, це - неправда. Навіть короткі записи на стікерах допоможуть тобі розібратися з організацією всього дня, тижня чи місяця.

Ти можеш 100 разів говорити мені, що планер - для слабаків, але я впевнена, що частина успіху точно лежить у елементарному плануванні.

ПРИБИРАЙ ЩОДНЯ!


Погоджуюсь, ніхто не любить прибирання у цьому світі. Ну, хіба що Марі Кондо.😊 Але вже доведено, що невеличкі щоденні прибирання дають гарну можливість підтримувати своє житло у чистоті і порядку. А як ми всі добре знаємо, що чисте помешкання - чисті думки і, як результат, приємна і продуктивна робота. 

Особисто я вважаю, що прибирання кожного дня не тільки економить час, але також змушує нас відчувати себе набагато менш напруженими! 

Ось короткий список того, що варто робити вчасно, аби на кінець тижня не назбиралось надбагато роботи:

  • - застеляйте своє ліжко відразу, як тільки встали;
  • - не лягайте спати, коли у раковині чекає брудний посуд;
  • - розкладайте випраний одяг по місцях, як тільки він сухий;
  • - протирайте від пилу поверхні, як тільки побачили його;
  • - розбирайте посудомийку відразу, як посуд став сухим;
  • - підмітайте кімнати (мрію в цьому випадку про робот-пилосос😍).


БЛОКЕРИ ЧАСУ


На сьогоднішній день таких блокерів можна нарахувати більш, ніж уявити. Для себе відмітила, що будь-яка робота вдома виконується набагато швидше, якщо відключити Інтернет і відкласти телефон подалі. 🙈І смішно, і грішно, але така вже в нас сучасність.

Я люблю писати на блог пізно ввечері або й взагалі вночі. Саме в таку пору я точно не буду відволікатись ні на домашню роботу, ні на роботу з тестуванням, ні на що...

Якщо ж потрібно працювати над конкретною задачею вдень, тоді варто закарбувати у своїй голові, що поточне завдання - це мета і тільки воно вимагає максимум уваги на той проміжок часу.

СПИСКИ і ПРІОРІТЕТИ


Я обожнюю списки! Таким чином я ніколи не забуваю, що варто зробити і які пріорітети має та чи інша задача. Я намагаюся переконатися, що мій список також наповнений продуктивними завданнями! Для того, щоб переконатися, що я виконую лише продуктивні завдання, я запитаю себе, чи допомагає це завдання мені досягти своїх кінцевих цілей? Якщо відповідь "ні", це не є пріоритетним.

Наприклад, у поточних списках фігурує один проект, який завершується найближчим часом. Його пріорітетність зросте автоматично до найвищого значення і буде тримати на перших позиціях до того часу, аж поки дедлайн не настане.

Спробуйте і ви помітите наскільки збільшиться ваша продуктивність кожного дня.

PreferByTatka.com

САМОДИСЦИПЛІНА


Це - найважливіший пункт серед вище приведених. Без самодисципліни важко організувати самого себе. І це - найголовніше, що потрібно знати, коли мова йде про підвищення продуктивності.

Звичайно, що завжди набагато простіше сісти і переглянути чергову серію улюбленого серіалу. Але, якби я блукала на YouTube у пошуках цікавих відео чи фільмів, то ви б не читали цієї статті, я б й досі не знала німецької мови і ще багато чого в моєму житті було б зовсім не так, як є зараз.

Будьте достатньо дисципліновані, щоб відповідати своїм вимогам до життя! Це робить нас продуктивними.

Я зрозуміла, що мені дуже допомагає змінити моє мислення. Замість того, щоб сказати "Я не можу цього зробити", "У мене не вийде..." або "Це не варто", я повторюю такі речі: "Я можу це зробити" і "Це буде того варте".

НЕ ВІДКЛАДАЙ НА ЗАВТРА


Зроби давнешну задачу вже зараз! Можливо, саме вона зможе вирішити багато чого цікавого у твоєму житті! Не відкладай на завтра те, що можна сміливо зробити вже сьогодні!


Щиро ваша,
Татка!







Share:

Комментариев нет

Отправить комментарий

© Prefer By Tatka | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig