27 декабря 2017 / Ампфинг

CREATE YOUR OWN CHRISTMAS | СТВОРИТИ НОВОРІЧНИЙ НАСТРІЙ ВДОМА

Всі ми родом із дитинства, чи не так?.. З того затишного місця, де ще віриться в казки і Діда Мороза, де неспішною зимою мете неймовірна хурделиця і де пахне найсмачнішим маминим печивом з кухні. Ну, хто ж зможе заперечити той факт, що то були найчарівніші моменти нашого життя?!.


CREATE YOUR OWN CHRISTMAS PreferByTatka.com

Я чітко пам'ятаю той час: ми ще в колишньому старому і невеличкому будинку. Тато завжди мав роботу на вулиці, мама впевнено творила на кухні, а ми з братом з дитячою серйозністю прикрашаємо ялинку... Ох, цей запах свіжоприбраного будинку... Такі чарівні моменти завжди житимуть у моїй голові!

Я обожнюю новорічні та різдвяні свята. Для мене це однозначно найчарівніша пора року, котру я чекаю з нетерпінням чи не повний рік. І хай я далеко вже не дитина, я все ж вірю в казку та диво. 
CREATE YOUR OWN CHRISTMAS PreferByTatka.com

CREATE YOUR OWN CHRISTMAS PreferByTatka.com

Нині я намагаюсь створити те дитяче Різдво у власній квартирі, десь далеко від того затишного місця з мрійливого дитинства. Зараз ми не маємо великого розкішного будинку, проте я максимально постаралась створити свій затишний святковий куточок, залишаючи простір максимально світлим та легким.

Тут не вийшло чогось надоригінального, та для всіх зачарований духом новорічних та різдвяних свят, я спробую поділитись секретом створення магії в домі, щоб задовольнити своє внутрішнє дитя! І якщо ви поводили себе добре цього року, то ж давайте заглянемо на мої приготування до різдвяного дива.

РІЗДВЯНА ЯЛИНКА


Новорічне свято завжди починається з ялинки, так як це серце та душа дому в такий святковий сезон. В минулому році ми обрали для свого свята саме штучну ялинку. Виглядала вона непогано та все ж не було того відчуття справжнього свята, як це буває зазвичай (гадаю, що більшість знає, про які саме відчуття я говорю зараз). По правді кажучи, минулого року ми не зовсім встигли придбати живу ялинку, оскільки вже за декілька днів до католицького Різдва (25 грудня) тут, в Баварії, припиняється продаж ялинок чи будь-яких речей, пов'язаних з Різдвом. Вважається, що до такого великого свята кожен повинен бути готовий завчасно. 

В цьому ж році ми вже знаємо практично всі особливі моменти, що стосуються Різдва, тому ялинку ми придбали ще 14-го грудня. Так, знаю, дещо зарано, але це грудень і такий святковий час... Зізнаюсь, зараз хрещу пальчики аби наша різдвяна красуня "достояла" до "нашого" православного Різдва.


CREATE YOUR OWN CHRISTMAS PreferByTatka.com

CREATE YOUR OWN CHRISTMAS PreferByTatka.com

Запросто погоджусь з тим фактом, що з живим деревом справитись доволі тяжко, особливо, коли в твоєму домі ще й живе кіт. Та я морально себе підготувала до всіх можливих казусів у цьому плані та й за ради того справжнього святкового духу я готова ходити кожних півдня з віником в руках та повертати звалені іграшки назад на ялинку.

Придбали ми цьогорічну красуню на так званому ялинковому ярмарку або краще сказати, міні-базарчику, який влаштовують спеціально перед новорічними святами практично біля кожного великого маркету. Бачили б ви, як ми довго сперечались, аби обрати ту ялинку, що сподобається нам обом відразу. Ми були схожі на двох дітей, які вперше побачили таку масу ялинок в одному місці. Та наша радість не може зрівнятися зі справжніми емоціями Шеррі при появі ялинки вдома.

ДЕКОР


Справжній декор завжди починається з вибору кольорової схеми. Якщо чесно, ніколи над таким не заморочувалась, та в цьому році довелось купувати всі іграшки та прикраси з нуля, тому питання кольорової гами було відкрите в першу чергу.

Останнім часом я надаю перевагу більш натуральним і світлим віддтінкам у всьому. І мені дуже подобається, як декорують різдвяну ялинку в білих та срібних тонах. Та якось так вийшло, що цьогорічний вибір все ж припав на червоно-золоту гаму в новорічному декорі. Як не крути, але це воістину різдвяні відтінки.


CREATE YOUR OWN CHRISTMAS PreferByTatka.com

CREATE YOUR OWN CHRISTMAS PreferByTatka.com

CREATE YOUR OWN CHRISTMAS PreferByTatka.com

CREATE YOUR OWN CHRISTMAS PreferByTatka.com

Вибір ялинкових прикрас - це дійсно челендж. Особливо, коли їх занадто багато і очі розбігаються від всієї тієї краси. Та з цього розмаїття краси я обрала прості матові червоні та золі кульки, а також декілька шимерних кульок тих же відтінків. Оби розбавити одноманітність круглих іграшок я ризикнула додати декілька особливих прикрас, які в процесі пошуку найбільш припали до душі мені і Максу, не зважаючи ні на форму, ні на кольорову гаму. Я вирішила, нехай це будуть такі собі символи цьогорічних різдвяних свят.

СВІТЛО


Можливо, це не зовсім видно на фото, та світло - один із найважливіших елементів у моєму декорі. Я вважаю, що саме вогники додають якоїсь особливої магії та затишності дому у цей святковий час, особливо ввечері, коли ми вмощуємось на дивані для перегляду чергового норічного фільму.
В цьому році - це просто біле світло з насиченою теплотою, аби дійсно зігріватись цієї зими.

ДЕТАЛІ


Деталі завжди грають одну із найважливіших ролей у будь-якій сфері. Навіть при декоруванні дому до новорічних свят.

Щоб відчуття свята переповнювало кожного, хто переступає поріг нашої квартири, я вирішила додати різдвяний вінок на вхідні двері, а на ТВ-гарнітур ми поклали вже штучну гірлянду, яка в точності повторює живі мотиви ялинки. Декілька шишок та різнокольорових кульок і це вже зовсім інший вигляд. 

І обовязково памятайте про свічки. Це не обовязково повинні бути ароматичні свічі. Тут головне створення затишку. А найбільш затишніша домівка та, де правильно організоване освітлення (електричне та від свічок).

CREATE YOUR OWN CHRISTMAS PreferByTatka.com


Найбільш врізається в память - запах. Особливо запах рідного будинку. І це є основною частиною нашої різдвяно-новорічної атмосфери. Наша квартира наповнена запахами мандаринів та яблук, духмяної кориці та ароматної імбирної випічки. (о, так! я випікаю о першій ночі, наступного дня змагаюсь зі страшенним недосипом протягом робочого часу, але я це люблю...крейзі...)

Мені подобається розуміти, що люди вловлюють ці неймовірні аромати з нашого дому. Не розумію істинної причини, але це так якось по-особливому.

Для мене запахи завжди були дуже важливі, особливо запах рідного будинку. Адже саме запахи здатні переносити нас на десятиліття з кожним вдихом. Ось чому важливо створити особливий запах для новорічних свят.


CREATE YOUR OWN CHRISTMAS PreferByTatka.com

CREATE YOUR OWN CHRISTMAS PreferByTatka.com

CREATE YOUR OWN CHRISTMAS PreferByTatka.com

І завжди памятайте, що свято залежить не тільки від декору, але і від Вашого особистого настрою та людей, що оточують Вас.

Ось такі мої приготування дому до новорічних свят. І я б з великою радістю почитала про Ваші приготування до Нового року та Різдва. Не соромтесь поділитись ними зі мною і коментарях нижче! 

З наступаючими святами!

Щиро Ваша, Татка










Share:

Комментариев нет

Отправить комментарий

© Prefer By Tatka | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig