06 ноября 2019 / Гарда, Италия

LAGO DI GARDA. TORBOLE | WEEKEND TOUR. PART TWO | ОЗЕРО ГАРДА - КОРОТКО ПРО ГОЛОВНЕ

Buongiorno мої любі! Сьогодні я відведу вас до сонячної Італії і розпочну свою середземноморську історію з прекрасного міста Торболе на березі найбільшого озера Італійської Республіки. Готуйте міцне еспресо, попереду - довга подорож.

PreferByTatka.com

Маю для вас щиросердечне зізнання - я з першого погляду закохалась у цю країну, у її колорит та красу. Прошу не приймати мене за легковажну пані, країна дійсно хороша! З того моменту, як ми перетнули її кордон з Австрією, мальовничі гірські схили, манливі виноградники і фактурні містечка підкорили моє серце назавжди.

Що варто побачити в Італії?


Насправді, буде дуже важко дати відповідь на поставлене вище запитання тільки в одному дописі. Італія заслуговує набагато більше, ніж просто скромний список з декількох пунктів. Та й неправильно буде брати на себе таку велику відповідальність, оскільки я бачила дуже мало. Але, дозвольте висловити своє захоплення від побаченого.
PreferByTatka.com

PreferByTatka.com

Мандруючи будь-якими місцями, я маю невеличкий подорожній список, що я маю обов'язково побачити і зробити. Цього разу була програма мінімум (стосовно озера Гарда):

- відвідати озеро Гарда;
- випити першу чашку італійської кави саме на березі Гарди.


PreferByTatka.com

Місто, що трапилось нам по дорозі, було Торболе. На перший погляд, невеличке поселення на березі озера, яке заховалось серед Альп. Ідеальна комбінація! Тут можна насолодитись красою озера, сидячи у невеличкій кав'ярні і смакуючи каву. А, піднявшись трішки вище, перед споглядаючим відкривається казково-красивий краєвид на озеро, яке причаїлось біля підніжжя гір.


Озеро Гарда - яке воно?


Дуже велике🙈 Звучить по-дитячому, але це дійсно так. Площа поверхні озера складає 370 кв. км, а глибина досягає до 346 м. Приблизно годину ми їхали вздовж озера, прямуючи до Венеції. Якщо не помиляюсь, це була лише його четвертинка. Потім наші доріжки з Гардою розійшлись.


PreferByTatka.com

Наукові джерела пишуть, що північна частина Гарди нагадує фьорд - вузька та звивиста морська затока зі скелястими берегами, що глибоко врізалася в сушу. Гори, що оточують Гарду на Півночі мають висоту до 2000 м. Цим можна пояснити більш м'який клімат на території Торболє.

Нам вдалось побачити ту частину Гарди, що на перший погляд може здатися неприступною і холодною. І, дійсно, сидячи на березі в Торболє виникає враження, що це затока Адріатичного моря, хоча це далеко не так. Води цього озера теплі і кристально чисті, а кам'янисті береги радо приймуть кожного на сонячні ванни. Здається, тут ховається одна із чудових відпусток.

Цікавий факт: озеро Гарда утворилось під впливом танення льодовиків. І на його Південній частині можна знайти моренні пагорби, які лишив льодовик, що сходив. 


Як дістатися до Північної Гарди?


Я, як любитель незалежних мандрів, завжди пропагандую здійснювати свої подорожі на авто. Це дійсно зручно і розв'язує руки для більших можливостей та досліджень. 

Та, якщо ви зібрались відкрити для себе це італійське озеро на автобусі чи на поїзді, рекомендую вам сайт, де кожен з легкістю знайде необхідний розклад -  http://www.trenitalia.com/ 

Писати про красу Італії та Lago Di Garda можна ще дуже довго. І, скажу вам чесно, буває дуже складно передати всю красу тільки словами. Тому я спробувала поділитися тією атмосферою у коротенькому відео. Насолоджуйтесь!

Щиро Ваша, 
Татка!


Share:

Комментариев нет

Отправить комментарий

© Prefer By Tatka | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig