17 октября 2018 / Fažana

TRAVEL NOTES: FAZANA | ФАЖАНА. КУТОЧОК ЛЮБИТЕЛІВ РИБИ

PreferByTatka.com

Літо 2018 ще, окрім Пули, познайомило нас з одним невеличким містечком, що носить назву Фажана. І, якщо бути відвертими, то це поселення сподобалось мені більше, ніж всім відома Пула. Чому? Спробую відповісти коротко у сьогоднішній статті.


Сардина як символ невеличкого містечка


Фажана - це старовинне рибальське поселення, що розмістилося на південно-західній частині півострова Істрія. Маленький літній куточок на березі Адріатики, де кожен обов'язково знайде для себе розвагу та заняття.

PreferByTatka.com














Символом Фажани є амфора, зображення якої можна знайти і на прапорі містечка, і навіть на кришках каналізаційних люків. Та є ще один, можливо, офіційно не названий символ цього хорватського міста. Це сардина. 😊

Вся справа в тому, що традиція рибальства проходила через всі аспекти життя міста, починаюви від гастрономії і завершуючи мистецтвом. Нині це містечко ще називають академією риболовлі. То ж, якщо у вас виникне особливе бажання пізнати рибальське мистецтво більш досконало, сміливо можу рекомендувати вам Фажану.

PreferByTatka.com


Дух Римської імперії


Фажана займає невелику територію і повністю обійти це місто можна за лічені хвилини. Та, не зважаючи на скромні розміри, тут можна прогулятись по парку з різними скульптурами, загубитись серед вузьких античних вуличок, забрести в декілька атмосферних магазинчиків з натуральною косметикою та парфумами, поласувати рибними стравами у затишних ресторанчиках і, звичайно, насолодитись неймовірними морськими видами на приємній набережній. Оригінальні будиночки, мов за часів Римської імперії, нададуть прогулянкам унікального шарму та не змусять сумувати ні жарким днем, ні пізньої ночі.  А на головній площі Фажани, що знаходиться практично на березі моря, можна розглядати церкву і башню в античному стилі.


PreferByTatka.com


Можливо, саме завдяки тому, що це містечко здається досить скромним на визначні місця, час у Фажані виходить провести набагато приємніше, ніж у завантаженій туристами Пулі. Але не поспішайте з висновками. Тут, загубившись серед місцевих жителів, можна по-справжньому відчути колорит міста, його традиції і звичаї.


PreferByTatka.com



Рибна масовка


Не останню сходинку займає і унікальний рибний фестиваль, де можна посмакувати  сардиною, що приготована на різний манер, а також навчитись самому маринувати чи солити  цю рибку. Все, що душа любителя риби може забажати, запросто знайти у крихітному поселенні.


PreferByTatka.com

Всі пляжі Фажани - скелясті і радують прозоро-чистою водою, як і, мені здається, скрізь по Хорватії. Це, мабуть, чи не найбільше полонить моє серце в цій країні. Настільки чисте море не може не радувати. Особливу морську атмосферу підкреслює зарах соснової смоли, що поєднується з соляним ароматом Адріатичного моря.


Що я думаю про FAZANA?


Якби мені зараз дали вибір, де провести свою літню відпустку, в Пулі чи Фажані, я б без зайвих думок обрала для себе і рідних саме Фажану. Тут спокійна і дійсно розслабляюча атмосфера, тут мало туристів і більше колориту, тут можна бродити одними і тими ж вулицями та все одно знаходити щось нове і з особливою цікавістю вивчати маленьке містечко з такою глибокою історією.


PreferByTatka.com

Проте, це лише моя позиція, а погоджуватись вам з нею чи ні, це вже діло кожного. Я сподіваюсь, що сьогодні змогла відкрити для всіх ще одне приємне місце на землі.

Щиро ваша, Татка!


PreferByTatka.com





Share:

Комментариев нет

Отправить комментарий

© Prefer By Tatka | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig