10 октября 2018 / Бавария

WHAT IS A BLOG FOR ME? | ЩО ДЛЯ МЕНЕ Є БЛОГ?


PreferByTatka.com

Коли я переїхала два роки тому до Німеччини, я часто стикалась (та й досі маю цю проблему) з відсутністю спілкування. Якщо чесно, то стан всього організму, що пережив якийсь подібний стрес, дуже важко описати словами. Ти відчуваєш себе двояко: ніби все круто, адже зміни - то завжди на краще, але з іншого боку друга половина тебе ниє, як хворий зуб, на якого ніяк не впливає знеболююче. Можливо, це тільки мій випадок був настільки незрозумілим більшості мігрантів, але це не відміняє того, що було. 

Після переїзду тобі не вистачає елементарного спілкування з людьми, яких ти знаєш ще з дитинства, чи з друзями, що в звичайному житті можуть назначати зустрічі раз на пятирічку, якщо висловлюватись грубо. Та з міграцією ти помічаєш важливість найпростіших елементів твого буденного життя. Приходить розуміння того, що ти ігнорував насправді дуже важливі речі і цінував зовсім не ті напрямки життя.

PreferByTatka.com





Знову один вступ затягується надовго... не розумію, як люди можуть так коротко висловлювати свою думку...


Коли ти в чужій країні з обмеженим спілкуванням, єдине, що приходить в голову (уявіть собі) скласти валізу і звалити у зворотньому напрямку. Зрозумію, якщо ця думка для вас буде виглядати, як чергова нісенітниця. Та все ж. Так було і на той час зворотнього білету в мою кишеню ніхто не поклав. І як ви гадаєте, що я зробила? 

Заварила кави і прийшла висновку, що я мушу десь виговоритись (узагальнено). Під руку  тоді потрапив сьогоднішній "Префер"

Насправді, мої перші спроби щось писати датуються ще 2015 роком (якщо, звісно, випустити з уваги всі шкільні твори і паралельну роботу копірайтера протягом років) і найбільш інтенсивно я почала писати саме в цьому році. Та розуміння того, що таке письмовий блог прийшло зовсім недавно. І, що писати варто не тільки про мої поїздки, інформацію про які можна нагуглити за дві хвилини, а спробувати чіпляти більш важливіші для мене теми. Хоча формат "віртуальна подорож" також мені до душі. Я таким чином ділюсь зі своїм читачем цим світом, показую його через призму свого письма і фотографії.

Що для мене є блог?

Блог - це люди. Це щось більше, ніж просто створення корисного контенту. Це пристрасть, постійна боротьба з власними межами та недоліками, пошук іншого погляду на ситуацію, формування свого варіанту вирішення певного питання чи проблеми. 

Блог - це також постійний розвиток і пошук чогось нового, це допитливість, мотивація і щоденна порція натхнення, це постійні зміни. Та найголовніше, блог - це ми самі, наші почуття та емоції. 

Блог - це автор і читач, їх постійна взаємодія та спілкування. Це тісна співпраця двох важливих механізмів, що окремо мали б пригнічений спосіб існування.

Мій блог PreferByTatka.com - це важлива частина мого теперішнього життя, що дала можливість вчасно "виговоритись". Нині я точно знаю, що це моє майбутнє. PreferByTatka.com - це мій оригінальний спосіб виразити себе.


Що я отримую від PreferByTatka.com?

Питання, що часто приходить мені в голову. Особливо це було помітно протягом минулого літа, коли за три місяці не було ні однієї статті. Тоді це питання поверталось до мене, ніби запущений мною ж бумеранг.

Так, я витрачаю сьогодні десятки годин аби привести в адекватний стан свій "Префер". Вимагається багато терпіння і самодисципліни, аби просто сісти і почати хоча б просто писати. Але, як я зазначала вище, блог - це не просто копірайт. Це щось значно глобальніше.

Кожного дня потрібно вдосконалювати себе. Хоча, я вважаю, це не варте подальшого пояснення, адже в будь-якій сфері "кімнатна рослина" нікому не потрібна. 

Відповідь на питання вище нині тільки одна: я роблю те, що мені подобається.

Я аж ніяк не журналіст і навіть не навчалась. Я навіть не вивчала філології, окрім шкільної програми української мови. Так, мені завжди легко давались завдання з написанням творів, навіть якщо я не прикладала багато зусиль. Може, саме тому я зараз займаюсь тим, чим займаюсь😅 Прощу вибачення за тавтологію, але так і є.


Моя особиста реальність


PreferByTatka.com


Ні, не зовсім так та суть схожа. Коли я пишу, я розвиваюсь, відточую свою майстерність і шукаю альтернативні варіанти вдосконалити її. Я намагаюсь багато читати, розвиваючи свій словниковий запас, я стараюсь подорожувати, адже це відкриває ще більші горизонти, я вчусь фотографувати: це дає мені можливість бачити світ в дрібних деталях. Через фотографію світ надихає мене і це круто.


Варіант самовираження

Хтось танцює, хтось може співати або успішно вести якийсь бізнес. Я ж веду свій блог. Мені це подобається і я дійсно це люблю. І нехай це буде не зовсім оригінально на сьогоднішній день, проте це не так важливо. Важливіше те, щоб PreferByTatka.com був оригінальним і приносив користь не тільки мені одній.

post scriptum

І, знаєте, після переїзду за кордон, я знайшла для себе відповідь на дитяче запитання "чому лелеки все ж таки повертаються додому з вирію, а не залишаються в таких теплих і приємних краях?" Я думаю, що відповідь тут зрозуміла і без пояснень. 

Щиро Ваша, Татка
Share:

Комментариев нет

Отправить комментарий

© Prefer By Tatka | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig