04 октября 2018 / Ампфинг

AUTUMN IS HERE...



PreferByTatka.com

Погода зі скаженими темпами змінює свій настрій: ось ти насолоджувавсь теплими промінчиками сонця, а через хвилину ти вже біжиш сховатися від проливного дощу. Птахи гуртуються у більші зграї, ніби підтримуючи один одного з настанням холодів. Листя помітно змінюють свій колір у всі можливі відтінки червоного. А з приходом прохолодного вечора туман без зайвої скромності полонить навколишні поля і по тихеньку дістається містечка. В лісі пахне опеньками та сирим мохом. Осінь вже тут. 

Здається, що існує також і "мережева" осінь: осінь в Instagram, осінь на сторінках блогів, на фото, у текстах, осінь повсюди. Та певно для більшості ця пора приносить відчуття нездійснених мрій і планів, стан депресії та абсолютного суму... Від цього дійсно стає сумно...

Цілий вересень і вже частинку жовтня майже кожен встиг поплакатись в своему Instagram-профілі, що осінь - це так печально, нудно, холодно і сиро... бррр... Хочеться відразу втікати від такого кудись подалі в теплі краї. Просто осінь має такі характерні особливості: раптове похолодання, дощ, туман, сіре небо, примхлива погода, нудьга, яку варто скоріше заїсти смаколиком, аби підняти настрій, ну, і звісно, ж свою вагу... Знову сум, зародження депресії, бажання активувати сплячий режим на всі 24 години. І найгірше з цього всього - мало хто навіть намагається змінити цю ситуацію, а навпаки, з головою пірнають у цю хандру...

Як справлятись з осінньою нудьгою?

Робота. Або ж знайдіть собі заняття до душі, що може займати максимум вашого часу. Нехай корисна робота повністю витіснить час, який ви можете витрати для нудьги. Згодна, що інколи це може звучати банально, але ж, погодьтесь, це дійсно найкращий варіант вдосконалити свій звичайний день. 

Але якщо комусь не підходить такий варіант вирішення проблеми, що ж робити тоді? Як вижити восени? ;) Давайте спробуємо розібратись детальніше з цим питанням і дамо ще декілька шансів цій осені, щоб виправдати наші сподівання.


PreferByTatka.com


Креативні поради

- фотографуйте всю цю красу навколо. Навіть якщо дощ і туман. Навіть якщо немає настрою для того - фотографуйте! А згодом всі ваші фотонапрацювання можна розмістити нехай навіть в примітивний колаж та прикрасити ним своє житло.

- збирайте осінні букети, комбінуйте різні квіти та листя, виготовіть свій гербарій, який потім можна використати у безліч способів декору - вінки, букети, настінні прикраси, унікальні картинки, як шаблони - все залежить від вашого бажання та фантазії. А більше ідей можна знайти на Pinterest.

- не забудьте за Хелоувін. Організуйте тематичну зустріч з друзями. І тут вже не варто звертати на вік чи ще якісь моменти. Немає нічого поганого в тому, щоб весело провести вечір в гарній компанії.

- прикрасьте своє житло. Оберіть тематику осені чи того ж таки Хелоувіну, що наближається. Побачите, як може заграти інтер'єр з новими фарбами.


Поради "для себе"

- осінь - не час, коли можна набирати зайві кілограми. Подумайте про майбутнє літо вже сьогодні та таки внесіть в свій раціон більш "здорових" та правильних продуктів харчування. Ваше тіло та організм дуже подякує вам за це вже через декілька тижнів регулярного правильного харчування.

- відновіть свої заняття спортом або просто займіться улюбленим видом спорту. Це може бути будь-що від ранкової йоги до тяжкого кроссфіту. Спорт вирішує багато незрозумілих питань, повірте мені на слово.

- організуйте в себе вдома свій СПА-день і проведіть у ванній кімнаті більше ніж дві години. Не забудьте про ефірні масла та аромасвічки!

- переберіть свій гардероб. Сховайте літні речі та витягніть на видне місце всі осінні светри, пальто, капелюхи. Викиньте те, що вам вже не потрібно або віддайте тим людям, кому воно знадобиться більше.

PreferByTatka.com

Поради "для відпочинку"


- осінь - пора затишних фільмів. Саме для цього сезону знято багато хороших варіантів. Складість список тих фільмів, які б ви точно хотіли переглянути вже сьогодні ввечері.

- читайте! Порада - дещо схожа до попередньої, тому складіть свій список книг на цю осінь. Це надихає, розвиває, не дає сумувати.

- багато гуляйте! Не давайте собі сидіти вдома в таку пору. Будь-яка фізична активність буде корисна кожному з нас.

Кулінарні поради


- запасіться ароматними чаями та інгідієнтами для глінтвейну. Вже жовтень - вже офіційно можна розпочинати!

- спечіть запашну шарлотку, каштани чи яблука. Наповніть свою квартирку осінніми ароматами. 

- приготуйте гарбуз всіма можливими варіантами - від супу до пирога. Осінь - найкраща можливість експериментувати з гарбузом.

Поради для власного розвитку


- складіть список справ до кінця цього року і кожного дня намагайтесь виконати їх. 

- починайте підводити підсумки року вже завчасно. Це дасть зрозуміти вам, що ще не встигли зробити і на що можна таки викроїти трохи часу.

- придбайте настільну гру і ваші посиденьки щовечора з друзями не будуть вже такими однотонними.

- почніть вивчати іноземну мову. Повірте, це не дасть сумувати ні хвилини. Я копошусь зараз з німецькою та продовжую вдосконалювати англійську. Вчусь з репетиторами і в школі, та нині існує сотні онлайн-ресурсів, де можна, як мінімум, почати цей шлях.

- щукайте натхнення кожного дня і в кожному кроці. Почніть мандрувати! Відкривайте нові місця і нових людей - це безцінний досвід!


Це мій список цьогорічних порад, аби справитись з осінньою хандрою. А як справляєтесь ви? Мені було б цікаво дізнатись, щоб ви додали до цього списку порад:)

Щиро Ваша, Татка!


Share:

Комментариев нет

Отправить комментарий

© Prefer By Tatka | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig